Telefonszám

+36 20 542 2254

ESEMÉNYNAPTÁR

<< Január 2022 >>
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
     
1
2
8
9
15
16
22
23
29
30
      

Galéria

Kérjük tekintse meg kép- és videógalériánkat

HIRDETÉS

NORDIC WALKING 2021.

 

 

A mozgás örömét már gyerekkorban megtapasztaljuk, hiszen az újszülött egyre intenzívebben, gyakrabban, többet mozog, ami végigkíséri az ember életét.

 

Amellett, hogy örömforrás, fontos is az erőnlét a kondíció megszerzése, megőrzése szempontjából.

 

Ez fokozható azzal, ha friss levegőn tesszük.

 

Mindez egyben van a Nordic Walking esetében: gyaloglás speciális botokkal erdőben, mezőn helyesen végzett mozdulatokkal.

 

Bárhol, bármilyen korosztály gyakorolhatja, de a friss levegőn igazán hatásos, ezért kedvelik olyan sokan.

 

Ezt a sportot annak idején a Debreceni Rendőr Sportegyesület – Pribéli Ildikó vezette női tornában - tornázó kolléganői is hamar megkedvelték, ezért megtanultuk és most továbbadjuk.

 

Aktív dolgozóként – irodai munka mellett - is szükségünk volt a rendszeres „karbantartásra”, nyugállományban is odafigyelünk, aki megszokja, élete részévé válik, tovább leszünk egészségesek, nehezebben tudnak leteperni a bajok, betegségek.

 

A testi-lelki erőnlét biztosításához hetente kedden és csütörtökön kelünk útra Nordic Walking botjainkkal bemelegítés után, félidőben koordinációs gyakorlatokkal színesítjük az együttlétet, majd levezető tornával zárunk.

 

Kedvenc helyünk Debrecen nevezetessége: a Nagyerdő.

Lakóhelyünktől függően indulhatunk Debrecen, Benczúr Gyula utcától vagy Debrecen-Józsán a Józsaparkból illetve a (régi nevén) Kiss-Erdő Csárdától továbbá a réten a Tócó-patak hídjánál levő természetvédelmi táblától.

Ezek az indulási pontok - távolságtól függően - könnyen megközelíthetőek gyalog, kocsival, tömegközlekedéssel.

 

Köremailben, messenger csoportban, telefonon tartjuk a kapcsolatot.

 

Nordic Walking instruktorként megmutatom a helyes bothasználatot az érdeklődőknek, a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával botokat is tudunk biztosítani az oktatáshoz.

 

Csoportunk létszáma változó, gyaloglóink lelkesedése folyamatos, töretlen.

 

Bekapcsolódunk az országos rendezvényekbe, a Szövetség által biztosított egyforma pólóinkban gyalogolunk szeptember végén az Európai Sporthét és októberben a Világ Gyalogló HÓ/Nap bevállalt, tervezett, hosszabb túráin a heti rendszeres kétórás útra keléseken kívül.

 

 

 

. / .

- 2 -

 

 

 

Az idén is, mint mindig szívesen megyünk Zelemérre, Bodaszőlőre, Pallagra, kedvencünk a Nagyerdei Stadion, a Ködszínház, a Békás-tó.

 

Szeretjük a hegyi levegőt is, ebben az évben májusban Lillafüred és augusztusban Síkfőkút környéke volt az úti célunk.

 

November 29. hétfőn részt vettünk a helyi Nordic Walking csoportok Kiss Erzsébet által szervezett Monspart Sarolta tiszteletére rendezett megemlékezésen, amiről a Debrecen Televízió és a Duna, Duna World is beszámolt.

Józsán a Közösségi Tér fotókiállításán a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség által láthatóak felvételek Nordic Walking csoportunkról.

 

Megörökítjük összejöveteleink jellegzetes, emlékezetes pillanatait, év végén zárásként együtt megnézzük a kellemes élményeket felidéző, megmutató – szakember által készített - állókép és mozgó összeállításokat.

 

Bőséges fényképtárral rendelkezünk, általában a Nagyerdőn gyalogolunk, részt vettünk a Méliusz Józsai Fiókkönyvtár és Közösségi Tér – Nagy Mária Közösségi Tér vezető - által szervezett „Pillanatok a Nagyerdőn” fotópályázaton.

A „Különdíjas” elismerésként kapott – Oklevél melletti - ajándék tollakat kiosztottuk és a könyveket érdeklődésünknek megfelelően olvassuk.

 

Jelenleg zárt térben vannak kötöttségek, szigorú a maszkhasználat, egyéb elvárások.

 

A szabadban zavartalan a sport, az erdő mindenkié.

 

Időszerű ?

„Törődjön többet egészségével!”

 

 

Debrecen, 2021. december 16.

Herbákné Ilyés Ilona NW Instruktor