Telefonszám

+36 20 542 2254

ESEMÉNYNAPTÁR

<< Október 2023 >>
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
      
1
7
8
14
15
21
22
28
29
     

Galéria

Kérjük tekintse meg kép- és videógalériánkat

HIRDETÉS

VILÁG GYALOGLÓ HÓ/NAP

2022. október 11.

 

Nordic Walking Józsa csoportunk idén is bekapcsolódott a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával a Világ Gyalogló Hó/Nap sportprogramba.

 

Hetente más útvonal tervezésével tesszük változatossá túráinkat.

Október 11. kedden Zelemérre gyalogoltunk.

Debrecen-Józsa Közösségi Háztól indultunk 14:00 órakor a folyamatosan érkező, egyforma pólóban pompázó gyaloglókkal.

 

Ez a nap attól különleges, hogy csatlakoztak hozzánk Hajdúböszörményből természetjárók.

Út közben - az arra lakókkal tovább - bővült a létszámunk, sőt az egyik sporttársunk frissen sült pogácsával kedveskedett túrázóinknak. Alkalmas helyen megettük a meleg süteményt, így nem kellett cipelni a kosarat, amiben tálalta, melegen tartotta.

 

A sportolást jelenleg nem vállaló sporttársunk kocsival elvitte a Közösségi Háztól a kellékeket a piknikhez Zelemérre.

 

A templomromnál kellemes környezetben kiépített asztalok és padok teszik kényelmessé a pihenést, lakomázást a szabadban.

Megünnepeltük a „Nagy találkozás”-t, régi ismerősünkkel, Fekete Antal temészetjáró társaival Hajdúböszörményből érkezett hozzánk.

 

„Fedezd fel a környezeted” facebook csoportban láthatóak a képek remek sportos napunkról.

 

Amíg erőt gyűjtöttünk a túra további folytatásához, felköszöntöttük a születésnapját ünneplő csoporttársunkat, a „Boldog, boldog, boldog születésnapot…” szépen szólt a szabadban is közös énekléssel, a női és férfi hangok egybecsengésével.

 

Vidám csoportunk szívesen gyalogol, a vállalkozóbbak többet, mások kevesebbet bírnak, tudnak teljesíteni.

 

Szuper „fotósunk” nagyszerű képeket készített a gyönyörű zeleméri templomromos tájban, majd utána Bodaszőlőn is a csodálatos ViDo Lovasparkban megörökítve a közös nap szépségeit, felejthetetlen eseményeit.

 

Ezen a napon a sportolás mellett a kedves állatok látványa és története tette emlékezetessé az élményt. Megtudtuk, hogy a lovas oktatás, bemutatók mellett sokféle állat is található a farmon: ló, kutya, juh, emu, vaddisznó, kecske, szamár, nyúl, boci és más érdekességek.

Szívszorító történet a kocsiból kitett édes kiskutyáról, megható két állat összetartozása: a bárány, amely ikerként született, de az anyja csak az egyiküket táplálta és cumisüvegből kellett etetni továbbá a csikót is, mert elpusztult az anyja, emiatt felnőve is elválaszthatatlanok, amit a felvételek is bizonyítanak.

 

Következő közös utunkat Bocskaikertbe tervezzük, majd Pallagra gyalogolunk.

 

Szép napos túrákra készülünk a Világ Gyalogló Hónap Napjain

Képek a FOTOTÁRBAN