Telefonszám

+36 20 542 2254

ESEMÉNYNAPTÁR

<< Július 2024 >>
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6
7
13
14
20
21
27
28
    

Galéria

Kérjük tekintse meg kép- és videógalériánkat

HIRDETÉS

VILÁG GYALOGLÓ HÓNAP

Nordic Walking Józsa

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett és támogatott Világ Gyalogló Hónap sportprogramba 2022. év októberben is bekapcsolódtunk Nordic Walking Józsa csoportunkkal.

Minden hétre terveztünk és megvalósítottunk egy-egy a megszokottnál – átlag 10 km –

hosszabb túrát a szokásos kondíció megőrző „edzések” mellett.

Az időjárás is a kegyeibe fogadott, minden túránkon ragyogó napsütésben sportolhattunk a kellemes fehér alapon vidám színű „Világ Gyalogló Nap” feliratú egyforma pólóinkban.

 

Október 01. szombaton Debrecen-Józsán Szüreti Nap és Nyúlfőző Versenyen vettünk részt, ahol a főzés és vidámság mellett azzal tettük különlegessé a napot, hogy közösen egy csoporttagunk készítette táblát helyeztünk el Nordic Walking Józsa csoportunk által 2020-ban ültetett fára. Nagyon büszkék vagyunk a csoportunk szépen fejlődő növényére, folyamatosan látogatjuk, együtt gyönyörködünk benne, örülünk neki. A főzés helyétől együtt mentünk megkeresni a „fánkat” és rátettük a mesterien - természetes anyagból - fából alkotott jelzést, amit meg is örökítettünk. Ideje volt lecserélni a tavalyi kopott címkét.

 

Október 04. kedden Józsa Közösségi Háztól – Szabó Katalin vezető közreműködésével starthely biztosítása - gyalogoltunk Forrest Gym – Vadátjáró – Auguszta – Békás-tó útvonalon a szökőkutakig az ott úszkáló vadkacsák hangos fogadtatásával. A Forrest Gym jelenlegi edzőterem előtte Kiss-Erdő Csárda néven volt ismerős a helyiek kedvenceként és csoportunk heti edzéseinek továbbra is indulópontja. Sikerült egy vidám képpel megörökíteni.

 

Október 08. szombaton „Nagyerdő Napja Emlékrendezvény a Nagyerdő Madaraiért” futás, gyaloglás korosztályonként különböző távokon. Nordic Walking botjainkkal tettük meg a vállalt távot, őrizzük a kapott „Emléklap”-ot, ápoljuk a jó kapcsolatot a Marincsák Ibolya vezetésével kiválóan működő Debreceni Nagyerdőért Egyesülettel.

 

Október 11. kedden folytattuk a kapcsolatépítést. Soron következő túránk Józsa Közösségi Ház – Rákóczi kert – Bodai elágazás – Zeleméri templomrom – Szentgyörgy puszta útvonalon zajlott. Különlegessége a piknik hazai finomságokkal Zeleméren az igényesen kiépített parkban a hajdúböszörményi természetjárókkal, a „Fedezd fel a környezeted” csoport tagjaival, akik Fekete Antal vezetésével tartottak velünk. A vállalkozóbbak tovább mentek Bodaszőlőre. Bevetésre kerültek a fejlámpák, karra és lábra tehető villogók.

 

Október 20. csütörtökön Józsa Közösségi Háztól indult Nordic Walking csoportunk a Pallagi átjárón Bocskaikertbe a Monostordűlői lángossütőhöz a Fekete Antal vezette hajdúböszörményi természetjárókkal, a „Fedezd fel a környezeted” csoporttal, ahol – előzetes egyeztetés szerint - ízletes lángosokkal várták sportolóinkat. Finom helyi ízek, zamatok!

 

Október 27. csütörtökön Józsa Közösségi Háztól Bodaszőlő ViDo lovasparkba gyaloglással zártuk idei Világ Gyalogló Hó/Nap túráinkat Nordic Walking Józsa együtt „Fedezd fel a környezeted” hajdúböszörményi természetjárókkal. Sok érdekes ismerettel és élménnyel lettünk gazdagabbak, megcsodáltuk a látnivalókat, gyönyörködtünk az őszi táj, erdő szépségében, az állatokról hallottunk különlegességeket, ám a lovaglás volt a nap fénypontja.

Szép volt, jól éreztük magunkat, folytatjuk, a szabadban mozgás szeretetét ápoljuk, megtartjuk, továbbadjuk, együtt jobban haladunk, megyünk tovább!

Herbákné Ilyés Ilona

Nordic Walking instruktor