Telefonszám

+36 20 542 2254

ESEMÉNYNAPTÁR

<< Március 2024 >>
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
    
2
3
9
10
16
17
23
24
30
31

Galéria

Kérjük tekintse meg kép- és videógalériánkat

HIRDETÉS

 

Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület.

(HBMAKE)

 

Egyesületünk 1999. évben alakult.

Célunk kettős volt, fő célunk az volt, hogy Hajdú-Bihar megyében és Debrecen városában folytassuk a MASZ által megszüntetett megyei atlétikai szövetség munkáját, feladatait, és össze fogjuk a versenybírókat, aktivistáinkat, önkénteseket, és biztosítsuk különböző versenyrendező szervezeteknek a szakszerű atlétikai versenyek szervezését lebonyolítását.

 

Másik célunk az volt, hogy atlétikai versenyzőknek és a széles tömegek részére biztosítsunk felkészülési és versenyzési lehetőséget, akik az atlétikát, valamint futást elhivatottan végzik.

 

 Az Észak-alföldi régióban motorja kívánunk lenni az atlétikai versenyek szakszerű szakmai lebonyolításának a későbbiekben.

 

Civil egyesületünk, szervezői csapatunk bonyolította le a 2001 évi Ifi VB-t, a 2006 évi Utcai Futó VB-t, valamint a 2007-s U23 Eb-t és Felnőtt Ob-t Debrecenben, valamint több korosztályos országos bajnokságot rendezhettük példaértékűen a világversenyek tapasztalatával.

A régióban biztosítottuk a szervezői tapasztalatunkat és a versenybírókat a MASZ szakmai programjaihoz kapcsolódó valamennyi korosztályos versenyeihez, Sport XXI. programhoz és a diáksport és fogyatékos és tanulásban akadályozott gyerekek atlétikai versenyek rendezéséhez.

Egyesületünk 150 fő versenybíróval rendelkezik.

 

48. éve 1973 óta rendezzük Nemzetközi Rajkai Kerékgyártó Emlékverseny futófesztivált, mely egyedülálló a Debrecen város és Hajdú Bihar megye, valamint a magyar atlétika életében.

Rendezvényeinkre rendszeresen meghívjuk és részt vesznek határon túli magyar sportolók, Nagyváradról, Sepsiszentgyörgyről, Munkácsról, Kassáról, Besztercebányáról, és a vajdasági Zentáról.

A további munkánk alapja, hogy a jelentkező tehetségek a későbbiek során kibontakoztassák képességeiket és atlétikában újabb sikereket tudjanak elérni, valamint minél több civilnek, akik szabadidejüket sportolással, egészségük megóvása érdekében teszik, biztosítsuk a versenyfeltételeket.

Azért is szeretnénk dolgozni, hogy rendszeres sportolásnak köszönhetően olyan „légkör” alakuljon ki az ott résztvevők között, ami elősegíti a közösségi szellem és az egymásért való együttműködés és felelősségi elv kialakulását és közösségi egészségmegőrző hatása legyen az emberek és családok életében.

Működési feltételünket eddig a NEA pályázatból és önerőből atléta barátok támogatásából valósítjuk meg.

Munkánkat a közhasznúsági elveknek megfelelően végezzük.

Külön öröm számunkra, hogy működésünk megteremtéséhez partner a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség.

 

Nagy Tibor

HBMAKE

Elnök.