Telefonszám

+36 20 542 2254

ESEMÉNYNAPTÁR

<< Április 2024 >>
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6
7
13
14
20
21
27
28
     

Galéria

Kérjük tekintse meg kép- és videógalériánkat

HIRDETÉS

 

Bihari Atléta Bírók Sportegyesülete (BABSE) 2014. évben alakult, összefogva a megszűnő megyei atlétikai szövetség versenybírói feladatait, valamint azon atlétákat, futókat, akik nem tagjai egy sportegyesületnek, hogy részükre a MASZ keretein belül biztosítani tudjuk sportolási versenyzési lehetőségüket.

 

Szakosztályunk 22 versenyzővel, 2 társadalmi önkéntes edzővel és 150 fő (ezek egy része 30 fő nyugdíjas korú) versenybíróval, önkéntessel, rendelkezik. Versenyzőink szeniorok versenyeztetésben és távfutásban és ultrafutásban értek el nemzetközi sikereket, kitűnő eredményeket.

 

Egyesületünk céljai:

  • Egyrészt azon atlétikai versenyzőknek és a széles tömegek részére biztosítsunk felkészülési és versenyzési lehetőséget, akik az atletizálást, valamint a futást, elhivatottan végzik.
  • Másik fő célunk az (hogy Hajdú- Bihar megyében és Debrecen városában) összefogjuk a versenybírókat, atlétikai önkénteseket és biztosítsuk a különböző versenyrendező szervezeteknek a szakszerű atlétikai versenyek szervezését és lebonyolítását.

 

Az keleti régióban „motorja” kívánunk lenni az atlétikai versenyek szakmai és gazdasági lebonyolításának, valamint önálló gazdasági kezelésének valamint a versenybírói képzésének a későbbiekben.

 

Versenybírói csapatunk bonyolította le a 2001. évi Ifi VB-t, a 2005. évi Utcai Futó VB-t, a 2007. évi U23 EB-t és a 2005. évi Felnőtt Ob-t Debrecenben. Ezen kívül Debrecenben került megrendezésre több korosztályos országos bajnokság, melyekre mi adtunk versenybírót. Évtizedek óta rendezzük a Rajkai Kerékgyártó erdei futóversenyt, (48 éve) valamint a Kelet Kupa nemzetközi atlétikai versenyt (42 éve) és a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Fesztivált (1993 óta).

A régióban BABSE még biztosította versenybírókat a MASZ szakmai programjához kapcsolódó valamennyi korosztályos versenyhez, tömegsporthoz, a Sport XXI. programhoz és a diáksport és fogyatékos helyi atlétikai versenyek rendezéséhez.

 

Lehetőségeihez mérten szakmai tanácsadással és lehetőségeihez mérten anyagiakkal, eszközökkel, támogatjuk a sporttal, az atlétikával foglalkozó szervezeteket, egyesületeket, szakosztályokat, versenybírókat, sportolókat.

 

Meghatározott módon szolgáltatásokat nyújtunk a tagjainknak, közreműködünk és elősegítjük a sportágban működő versenybírói sportszakemberek képzését és továbbképzését.

 

A BABSE további célja a tagjai felé: 

- a turisztikai-, versengési- és verseny lehetőségek, edzőtáborok tervezése és szervezése;

- a Hajdú- Bihar megyében és Debrecen városában működő sport, valamint diáksport és egyéb sportegyesületek szakmai és versenybírói támogatása;

- versenybírók, edzők, managerek, sportszakemberek atlétikai versenybírói szakmai továbbképzése és anyagi támogatása;

Minden évben versenybírói képzést kívánunk indítani.

A szakosztályt folyamatosan versenyzőkkel kívánjuk bővíteni.

A BABSE Sportegyesület és egyéb sport-, atlétikai-, valamint tömegsport versenyeket bonyolít le a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesülettel (HBMAKE) együtt.

 

Az előző évek rendezvényeinek fotói és eredményei, indulói és arculatai megtekinthetők a www.atletika.atw.hu web oldalon.

 

Médiakapcsolataink révén a lakosság-, valamint a ROMA közösség is meghívásra kerül rendezvényeikre.

Ápoljuk a határon túli kapcsolatainkat, (Kárpátaljai, Erdélyi, Vajdasági, Felvidéki…) őket rendszeresen meghívjuk gyerekversenyinkre, pályaversenyeinkre és a Nemzetközi Rajkai Kerékgyártó Erdei futóversenyeinkre.

Egyesületünk révén a szociálisan hátrányos helyzetű csoportok térítésmentesen állhatnak rajthoz, díjakat és ajándékokat adunk részükre. Azonban külön kategóriákban kerülnek díjazásra a fogyatékos résztvevők.

 

Szakmai segítséget adunk a megyei és regionális versenynaptár összeállításához, a sportesemények megrendezéséhez, (regionális és megyei atlétikai versenyek), illetve az azon való részvétel segítése.

A célunk, hogy versenyeken és bajnokságokon a szabályokat betartassuk.

Felvilágosítás és véleményadás a sportág ügyeiben.

A BABSE egyesület által rendezett versenyek eredményeinek és nyilvántartásainak vezetése.

Külön jogszabályban meghatározottak szerint a versenybírók minősítésével kapcsolatos feladatok ellátása a MASZ előírásai szerint.

Szponzoráló cégek, magánszemélyek felkutatása, kapcsolatteremtés.

Határ menti régiós külföldi kapcsolatok kialakítása.

 

A Hajdú- Bihar Megyei Diáksport Szövetség, Debreceni Diáksport Bizottság, Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség, Debreceni Rendőr Sportegyesület, Megyei Polgárőr Szövetség - társadalmi szervezetekkel mindennapos munkakapcsolatban vagyunk, velük együttműködve bonyolítjuk le saját és közös rendezvényeinket. Ők is résztvevői a rendezvényeinknek.

 

Aktivistáink versenybíróink atlétikáért elhivatottan önzetlenül, törvényes kereteken belül teszik a dolgukat.

 

 

Debrecen, 2021. 01.15.

 

 

 

Benéné Lipcsey Irén                                                Nagy Tíbor

Elnök                                                                             Alelnök