Telefonszám

+36 20 542 2254

ESEMÉNYNAPTÁR

<< Május 2021 >>
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
     
1
2
4
6
8
9
11
13
15
16
18
20
22
23
25
27
29
30
      

Galéria

Kérjük tekintse meg kép- és videógalériánkat

HIRDETÉS

 

A  f u t ó v e r s e n y b e m u t a t á s a :

 

2021. október 24-én 11.00 órakor Debrecenben.

 

Helyszíne: Debrecen Nagyerdő köztemető 3-kaputól 400m az erdőben, futóverseny központ.

 

A verseny idén immár 49. alkalommal kerül megrendezésre megszakítás nélkül, Debreceni Nagyerdőben Rajkai Kerékgyártó Emlékverseny mely Debrecen és Hajdú Bihar megye valamint a magyar atlétika, egyik legrégebbi sport rendezvénye, ami országosan is egyedülálló versenysorozat. Az elmúlt években határon túli magyarlakta Vajdaságból, Ukrajnából (Kárpátaljáról), Szlovákiából (Felvidékről), Romániából (Erdélyből), Kenyából és az USA-ból is érkeztek versenyzők, valamint fogadtuk már Debrecen testvérvárosi sportolóit is.

Halottak napja környékén emlékezik a helyi atlétika és a Debreceni sportélet két nagyszerű egykori atléta edzőjére, Debreceni Egyetem tanárára, Rajkai Tiborra és tanítványára Kerékgyártó Lászlóra, a DASE atlétikai szakosztályának egykori munkatársaira. Egyben adózunk azokra a többi atléta barátainkra is, akik a helyi atlétika meghatározó személyei voltak, akik már nem lehetnek közöttünk.

A versenyt 1973-ban rendezte meg először Kerékgyártó László melyet 1987-be bekövetkezett haláláig rendezett.

A verseny részét képezi a Kerékgyártó-kupáért a főiskolák és egyetemek részére meghirdetett nemzetközi verseny, Debrecen és a Debreceni Egyetem támogatásával, amelyre az ország minden részéből érkeznek a felsőfokú intézmények hallgatói.

Az évtizedek alatt a többször Debreceni Egyetem (induláskor az Agrártudományi Egyetem és annak sportegyesülete a DASE) szervezte rendezte a versenyt, az utóbbi évtizedben a Hajdú Bihar megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület HBMAKE (a megszűnt megyei atlétikai szövetség utódja) szervezi a versenyt a Bihari Atléta Bírók (BABSE) lebonyolításában.

 

Méltán mondhatjuk, hogy ez Debrecen és a régió egyik legrégebbi, aktív részvételű, minőségi és tömegsport rendezvénye, mely kiállta a történelmi idők próbáját, mert olyan erkölcsi értéket képvisel, mely a versenysportról és az egészséges életmódról szól.

 

A Szervezőbizottság meghívja a versenyre a magyarországi atlétikai egyesületeket, sportiskolákat, debreceni és hajdú-bihari iskolákat, meghívásra kerülnek a környező országokból, elsősorban a határon túli magyarlakta vidékekről akik az elmúlt 48 alatt résztvevői voltak a versenyeknek.

A gyermek kategóriáktól a szeniorokig minden kategóriában az első három helyezettet díjazzuk, valamint a legeredményesebb egyesület elnyeri a Rajkai kupát.

A versenytáv nők, szeniorok, illetve a serdülők részére 5000 méter, férfiak, Juniorok fiuk részére 10 000 méter, mely a Nagyerdő legszebb részeit is érinti.

 

A rendezvényt eddig a Rajkai és Kerékgyártó családjaik támogatásával, és a NEA pályázataiból, valamint egykori tanítványok összefogásával sikerült lebonyolítani.

 

Sok egykori tanítványfutással tiszteli meg edzőik emlékét, többek között Sári Elek felnőtt válogatott tanítvány több mint 40x teljesítette a távot. (1970. Párizsi Junior EB III. helyezett 3000m akadály)

 

Hagyományosan itt találkoztak a 48 év alatti Debreceni atléták, volt tanítványok, egykori résztvevők.

 

A verseny elő műsorában rendezzük a Keleti Régió Sport XXI. atlétikai programot a 9-12 éves gyerek atlétikái részére, az U10. 1500 méteren, és U12. 2500m-n, ide is várjuk a futni, kocogni vágyókat, és iskolákat.

 

A versenyen nevezési díj nincs!

 

A rendezvényről helyi médiák: MÉDIACENTRUM, HAJDÚ BIHARI NAPLÓ, Best FM, Hajdú Online, hír értékűen beszámol.

 

Régi versenyek információi: hbmsport.hu, megnézhetők vagy információ a mail: gatedzo2@gmail.com, Tel: 30/92 50 336 kérhető.

 

Nevezés: info@sportstopper.hu

 

Fussunk, emlékezzünk együtt!

Erősítsük együtt a Debreceni atlétikájának tradicionális hírnevét

„a jövő sikereinek záloga a múlt megbecsülésében rejlik”

 

A verseny megrendezéshez nyújtott segítő partneri támogatását köszönjük!

 

HBMAKE és a Rajkai-Kerékgyártó

Baráti kör